Sådan spreder du din risiko

De fleste kender til ordsproget, der siger, at man ikke skal lægge alle sine æg i én kurv, og særligt når det kommer til at investere dine penge, er det godt at komme det gamle ordsprog i hu. Du bør altid overveje, hvilken risiko en given investering indebærer i sig selv og samtidigt sørge for, at du ikke investerer alle dine penge i lige præcis den kurv. Det er det, som populært kaldes for risikospredning.

Risikospredning er en vigtig faktor, når du investerer dine penge. Spredning af risiko gælder både for hvilken type af værdipapirer (et værdipapir er et købsbevis for at du er besiddelse af et ejerskab eller har et tilgodehavende) du vælger at investerer i, samt hvordan du spreder din investering indenfor denne kategori. Mange har allerede investeret i aktier og er bevidste om at sprede deres risiko gennem investeringer i forskellige aktier, men hvis du kun investerer i aktier, går du glip af en yderligere spredning af din risiko ved at investere i andre former for værdipapirer. Hvis du spreder din investering ud på flere forskellige investeringsmuligheder, er det langt mindre sandsynligt, at de alle sammen mister værdi samtidigt.

Hos Flex Funding kan du gebyrfrit investere i lån til små og mellemstore danske virksomheder på vores markedsplads, og derved tilføje endnu en type af værdipapirer til spredningen af din portefølje.

På vores markedsplads anbefaler vi, at du spreder dig over mange forskellige lån for at minimere din risiko. Det er vigtigt at huske på, at et højere afkast indebærer en større risiko for tab, og i en portefølje med mange lån vil risikoen blive mindre, og et tab på en enkelt låneandel vil derfor ikke ødelægge afkastet for hele porteføljen.

Du kan også benytte vores investeringsrobot AutoInvest, som gør det nemt og hurtigt for dig at opnå en portefølje med en god spredning. Med AutoInvest vælger du selv hvor meget du vil investere, hvilke risikoklasser og løbetider du gerne vil investere i, og derefter sørger algoritmen for at du kommer med på de lån du ønsker.

Det er en tommelfingerregel, at direkte lån til virksomheder er mere risikofyldte end obligationer, men mindre risikofyldte end investering i aktier. Når du investerer i lån, skal du altså være indstillet på, at risikoen for tab er større end den er ved obligationer.

Forrige
Forrige

Få din investering til at gro

Næste
Næste

Elizabeth investerer i crowdlending