Hvad er crowdlending?

Helt grundlæggende er crowdlending interessant både for dig, der har brug for at låne penge eller dig, der vil investere ved at låne penge ud.  

Tidligere, når man havde brug for et lån, gik man ofte til banken, uanset om det drejede sig om et privatlån eller erhvervslån, og det lån blev udstedt af banken, som også havde lånet på egne bøger (dvs. at det var banken, der lånte sine ”egne” penge ud).  

I dag tilbyder flere platforme crowdlending, hvor lån til både private og virksomheder går uden om banken og bliver finansieret af flere investorer. Hos Flex Funding har vi specialiseret os i at formidle lån til små og mellemstore danske virksomheder gennem ”crowden” og vores netværk af investorer.  

Hvor kommer pengene fra? 

Princippet er egentlig det samme som i banken for den der tager lånet, låntageren, mens det ser straks anderledes ud, når vi kigger på hvordan lånene bliver finansieret, nemlig af investorerne: med crowdlending står der en lang række investorer bag finansieringen af hvert enkelt lån, hvilket betyder, at det ikke kun er en enkelt bank, institution eller person, der står med hele risikoen.  

For virksomhederne er Flex Funding et alternativ til den ofte besværlige og langtrukne proces ved banklån. For investorerne er crowdlending yderligere en mulighed for at diversificere investeringsporteføljen og derved sprede risikoen.  

Hvem er ”crowden”? 

”Crowden” består af alle dem der investerer penge i lånet. Nogle gange drejer det sig om flere hundrede investorer, som alle investerer et mindre beløb i lånet.  

Der er mange fordele ved at investere gennem crowdlending på Flex Fundings markedsplads. Det er nemt og gratis at oprette en gebyrfri investeringskonto hos Flex Funding, og man kan investere helt ned til 200 kr. i hvert enkelt lån. Det er også en god måde at få risikospredning på, da man ved at investere mindre beløb i flere lån, ikke sidder med hele risikoen i ét lån, lidt ligesom man ikke kun køber aktier i én virksomhed. 

Forrige
Forrige

Video: Det tager kun et øjeblik at ansøge om et erhvervslån

Næste
Næste

Flex Funding i magasinet Økonomista