Det sekundære marked

Der er rift om buddene, når vi lægger nye lån på vores markedsplads, og det er ikke altid sikkert, at du når at placere et bud inden budrunden bliver lukket. Men heldigvis har du stadig mulighed for at investere i lån på markedspladsen. Det kan du nemlig gøre via vores sekundære marked, hvor investorer kan sælge deres låneandele. Læs med her for at lære mere om det sekundære marked.

Det sekundære marked er en oplagt mulighed, hvis du gerne vil udvide din portefølje hurtigt, og der ikke er nok aktive budrunder på markedspladsen. Du kan supplere op med låneandele på det sekundære marked, og på den måde får du adgang til et større udvalg af låneandele med det samme. Du får også gavn af det sekundære marked, hvis du har investeret i lån, men har brug for likviditet før lånet er fuldt ud tilbagebetalt. Når du sælger dine låneandele, kan du vælge at lægge et tillæg på låneandelene, eller hvis du har brug for at sælge dine låneandele hurtigere, er det også muligt at give en rabat på dine låneandele.

Det er samtidig også en fordel at investere i lån på det sekundære marked, da det er muligt at vurdere låntagers betalingshistorik på det givne lån. Jo længere tid lånet har kørt, jo mere data er der også på om låntager overholder sine betalinger rettidigt.

Et godt råd, når man investerer i låneandele for et større beløb, er at dele beløbet op i mindre låneandele, da det er nemmere at sælge mindre låneandele på det sekundære marked. Det kan for eksempel være, at man ønsker at investere 10.000 kr. i et lån. For at gøre det nemmere at sælge låneandelene igen kan man købe 10 låneandele til 1000 kr. stykket, og derved gøre dem nemmere at sælge, hvis det bliver nødvendigt på et tidspunkt.

Det skal være nemt at investere, og derfor kan du i blogindlægget her læse mere, om hvordan du opbygger en stabil investeringsportefølje på vores markedsplads, som matcher dine ambitioner om at få pengene til at gro. Det er gratis og gebyrfrit at oprette en konto hos Flex Funding, og du kan investere helt ned til 200 kr. i hver enkelt låneandel.

Forrige
Forrige

Et positivt skridt for større transparens og international ekspansion

Næste
Næste

Uvildig finansiel rådgivning med Boovot