Nyheder fra Flex Funding - Stabilt højt afkast til långiverne i Flex Funding

Vi har haft nogle travle måneder med mange spændende nye firmalån, som långiverne har taget godt imod. Vi mærker stor interesse og glæder os til, at der igen kommer gang i de brancher, der har været ramt af nedlukningen.

Her kan du orientere dig om følgende:

1. Stabilt højt afkast til långiverne i Flex Funding
2. Vores super smarte investeringsredskab, AutoInvest
3. Varsling om kontogebyr til store passive indeståender

Stabilt højt afkast 2015-2020
Lige siden det første lån kom på markedspladsen i 2015, har Flex Funding leveret et højt og stabilt afkast til investorerne.
Flex Fundings afkast svarer til et årligt nettoafkast på 6,19%. Det høje afkast skyldes først og fremmest, at tab på lån har været meget lave gennem hele perioden. Det annualiserede tab udgør 0,37%.

Hvis vi havde ladet vores investeringsrobot, AutoInvest, investere 100 kr. fordelt på alle vores formidlede erhvervslån og løbende reinvesteret i nye lån, ville de 100 kr. være vokset til 142 kr. ved udgangen af 2020. Vel at mærke efter omkostninger og tab. Det er et afkast, vi er meget tilfredse med.

Afkastet er også betydeligt bedre, end hvis de 100 kr. i stedet var investeret i det Europæiske Index for højrente virksomhedsobligationer (ICE BofAML Blended High Yield bonds), som er det nærmest sammenlignelige. Her ville 100 kr. være blevet til 125 kr. Endda før kurtage og depotomkostninger.
Der har gennem perioden 2015-20 ikke været markante forskelle i afkastet for risikoklasserne A+ til C. Det betyder, at tillægget i renten i forhold til lånets tabsrisiko har været nogenlunde dækkende. Firmalån i risikoklasse C- har historisk givet det højeste afkast, mens afkastet i lån i risikoklasse A+ blev reduceret i 2019 på grund af et formidlet kommunelån, hvor renten var 0,60% p.a.

Vi anbefaler som altid vores långivere at investere ligeligt i alle lån med henblik på at reducere risikoen og optimere afkastet.

Afkast fordelt på risikoklasser.jpg

Vidste du i øvrigt, at Flex Funding er den eneste aktør i Norden, som anvender et uafhængigt analysebureau til at beregne og verificere vores afkast og tab? Det betyder, at vi bliver målt efter standardiserede og internationalt anerkendte beregningsmetoder. Det giver sikkerhed og gennemsigtighed for vores investorer. Vi anvender Brismo i London. De er førende på feltet og har direkte adgang til vores lånebog.

Ny AutoInvest
I oktober introducerede vi vores gratis investeringsrobot, AutoInvest. Hvis du som kunde er tilmeldt AutoInvest, får du fortrinsret til at investere i lånene på vores markedsplads. Hermed kan du reducere risikoen for, at et lån bliver tegnet, inden du når at få logget på og lagt et bud. Mange af vores mindre lån bliver faktisk lukket inden for få timer. Hidtil har AutoInvest budt på 40 lån.
Det er hurtigt og nemt at sætte sin konto op til AutoInvest. Du logger på platformen og vælger AutoInvest i hovedmenuen til venstre. Her angiver du dine præferencer og appetit på risiko.
I løbet af marts introducerer vi næste version af AutoInvest, hvor det bliver muligt at angive endnu flere individuelle præferencer.

Nye vilkår
I takt med at bankerne har sænket niveauet for, hvornår der skal betales negativ rente af indlån, har vi oplevet, at flere af vores kunder placerer større indeståender på deres konti hos os.

Det er vi naturligvis glade for, især hvis pengene investeres aktivt i låneandele. Det har dog vist sig, at et større indestående ikke altid resulterer i flere investeringer i låneandele. Derfor har vi har i dag et stort to-cifret millionbeløb stående på vores sikringskonto i banken.
Flex Funding betaler en negativ rente til banken på p.t. 0,65% p.a. af beløbet. Det har Flex Funding hidtil selv dækket. Da beløbet har været stigende gennem en længere periode, ser vi os desværre nødsaget til at indføre et kontogebyr for inaktive kunder med større indeståender. Formålet med vores gebyr er at opnå omkostningsdækning for vores renteudgifter for de af vores kunder, som har et større passivt indestående på deres konto i Flex Funding. Gebyret vil udgøre 1% (dog minimum 100 kr.) af månedens højeste indestående på konti gældende for de af vores kunder, som:

1. ikke har investeret aktivt i låneandele inden for de seneste tre måneder og har et indestående på mere end 10.000 kr., eller
2. har indestående midler på kontoen, som udgør mere end 10% af den samlede værdi af deres låneandele og hvor saldoen overstiger 10.000 kr., eller
3. er aktiv låntager, hvor indestående midler på kontoen udgør mere end to måneders ydelser på et eller flere lån.

Vi vil gerne fortsat sikre, at alle vores aktive kunder undgår at skulle betale gebyr, og at de af vores kunder, som ikke ønsker at investere aktivt på vores markedsplads, får nedbragt deres indestående eller lukket deres konto i Flex Funding.

Du kan undgå gebyret på følgende måder:

• Vi anbefaler dig at tilmelde vores AutoInvest. Hvis du benytter AutoInvest, er det nemmere for dig at investere og reinvestere de månedlige ydelser i lån, der passer til din risiko og dit investeringsbehov - helt automatisk.
Du kan læse mere om AutoInvest her: www.flexfunding.com/blog/flex-funding-lancerer-autoinvest
• Vi anbefaler, at du kun har et beløb stående til rådighed på din konto svarende til, hvad du forventer at investere i den kommende måned. Du kan til enhver tid overføre penge til din konto i Flex Funding, hvis du får behov for at investere et større beløb, end du oprindeligt har planlagt.
• Du kan overføre et fast månedligt beløb til din konto i Flex Funding fra din bankkonto ved at registrere en månedlig overførsel i din netbank.

Ikrafttrædelse
Ændringen træder i kraft fra den 1. april 2021 og vil blive opdateret i vores vilkår og betingelser.

Forrige
Forrige

EKF og Flex Funding finansierer den første sag via crowdlending

Næste
Næste

EKF indgår aftaler om crowdlending: Virksomheder kan nu få halvdelen af finansieringen hos EKF.