Forlænget ventetid ved fogedretsmøder påvirker Flex Funding’s investorer

 

Som investor gennem vores crowdlendingplatform, er det vigtigt at være opmærksom på de seneste udviklinger inden for retssystemet. En af disse udviklinger er de øgede sagsbehandlingstider i Fogedretten, som kan have indflydelse på tilbagebetalingstiden for dine investeringer.

Øget sagsbehandlingstid

Ifølge en artikel fra Danmarks Domstole fra marts 2023, er sagsbehandlingstiderne steget markant de seneste år. I 2022 var sagsbehandlingstiderne meget lange, og det ser ikke ud til at være blevet bedre i 2023. Dette skyldes en kombination af flere faktorer, men først og fremmest et stigende antal sager og mangel på ressourcer.

Variation mellem forskellige Fogedretter

Sagsbehandlingstiden kan variere meget fra Fogedret til Fogedret. For eksempel oplyser Fogedretten i Glostrup selv en berammelsestid på 24 uger. Berammelsestiden er den tid, der forventes at gå fra Retten modtager sagen til første retsmøde. Hvis Låntager eller eventuelle kautionister på lånet ikke møder op til det første berammede Fogedretsmøde, og vores inkassoadvokat beder om Politiets hjælp til at få dem til at møde op (Politifremstilling), kan der nemt gå yderligere 1-2 måneder eller mere.

I Fogedretten i Hillerød, tager det cirka 9-10 uger fra modtagelsen af sagen til vi kan forvente at modtage en berammelsesdato. Efter dette er berammelsestiden for udlægssager omkring 4-6 måneder.

Konsekvenser for Flex Funding investorer

Som investor gennem Flex Funding betyder ovennævnte desværre at der kan gå længere tid end forventet, før vi kan komme i gang med at inddrive gælden. Vi forstår, at dette kan være frustrerende.

Vi kan dog forsikre dig om at vores Inkassoadvokat hele tiden gør sit ypperligste for at inddrive gælden. Hvis der sker væsentlige ændringer på området, skal vi nok holde dig orienteret.  Vi håber på din forståelse og hvis du har spørgsmål eller bekymringer, er du altid velkommen til at kontakte os.

Forrige
Forrige

Flex Funding Erhvervslån: En Ny æra af finansiering for SMV'er

Næste
Næste

Eksklusiv EU-garanti hos Flex Funding: 111,7 mio. kr. åbner nye døre for danske virksomheder